Header

Jag mår verkligen bättre för varje dag nu. Käkar ju fortfarande medicinen förstås, kommer nog göra det i minst 7 dagar, sen får jag se lite hur det känns.

Igår kom Sebastian hem till mig igen, han hade handlat åt mig och så lagade vi middag. Sen gick vi på en liten kvällspromenad. Det känns bättre efteråt när man har rört på sig.
Just nu känns brösten bara spända och ömma, ingen övrig smärta liksom. Redan igår märkte jag också att jag inte har några problem med att resa mig upp längre. Men jag har en liten smygande känsla av illamående typ hela tiden, det är inte jättejobbigt, men det gör det ändå svårt att slappna av och må helt bra.

Sen är det tröttheten förstås. Har just lagat lite lunch och den lilla ansträngningen gjorde mig väldigt trött. Har inte varit ute ännu idag (i det fina vädret!) men jag tror att E och Luna kommer hit om några timmar och då ska jag se till att vi kommer ut på en promenad.

För att hålla mig sysselsatt idag har jag kollat på Keeping Up With The Kardashians, mitt favoritprogram haha. Älskar det verkligen. Jag kommer ju från en stor familj så kan känna igen mig mycket i deras familjedynamik :)
Nu är ju dock min familj typ helt splittrad... så jävla sorgligt. De som håller ihop bäst är typ Boa (min systerdotter som är ett år yngre än mig) och jag. Men men.

Någon gång i framtiden kanske allt drama kan lösas och folk kan börja prata med varandra igen. Men det är svårt när det är så mycket sårade känslor, så mycket tillit som måste byggas upp igen... kanske när jag känner att jag har mitt liv on track lite mer, så kan jag ta tag i allt och försöka ordna någon slags reunion eller familjeterapi-session eller whatever. Haha. Saknar min familj...

Det är lite läskigt med det här bandaget... vad finns där under liksom? Detta är ju mitt stora bröst som jag var tvungen att göra ett lyft på. Bandaget åker inte bort förrän på måndag...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Åh så underbart väder det är idag. Jag satte på mig lite slappa kläder och så tog jag och Boa en försiktig promenad ner till vattnet. Vi köpte en baguette och lite frukt och satte oss i gräset och hade picknick i solen. Så skönt att slippa sitta inne och ruttna! Verkligen helt perfekt väder och temperatur idag. Sommar

Längtar så till att åka till min pappas landställe i skärgården i sommar! Ska verkligen försöka vara där lite mer i år, förra året blev det ingenting. Men det är också lite problems pga vissa familjebråk, så inte helt lätt att pussla ihop...

Apropå familjebråk så orkar jag typ inte mer. Känns som att så många i min närhet kaosar ur just nu. Ingen nämnd och ingen glömd, men det är riktigt jobbigt. Kan inte folk bara skärpa sig och vara normala? Jag blir ledsen samtidigt som jag inte ens orkar längre. Försöker skjuta det ifrån mig och inte tänka på det, det är för mycket att hantera när man dessutom har ont och känner sig ynklig efter en operation... 

Apropå smärta så blir det bättre hela tiden. Jag tar min Alvedon ca var sjunde timme, Targiniqen morgon och kväll och sen Ipren när det behövs däremellan (men max 3 per dag). Det funkar helt okej för mig. Blir dock trött av alla mediciner, trots att jag sovit bra i natt. Och när jag blir sådär trött blir jag lite illamående. Men ska försöka vila lite nu tror jag. Kram på er ❤

Älskar syrener så mycket!!

Här satt vi och hade det myz

Boa promenerar

Likes

Comments

Ja, då var det dag 3! Den dagen jag hört ska vara den "värsta"... sov iaf mycket bättre inatt! Somnade vid typ halv ett, vaknade med ett ryck av att Luna nös (?!) svinhögt kl 04.30, så då gick jag upp och tog Alvedon igen, sen somnade jag om och vaknade inte förrän 09.30! Det behövdes verkligen, hade verkligen sömnbrist igår. Det är så skönt när jag sover för då känner jag ingen smärta alls. Sen vaknar man och ba fuck... haha.

Men när Boa var här så lyckades jag faktiskt till och med gå en liten promenad med henne och Luna! Alltså, en väääldigt kort och långsam promenad, men ändå. Jag har läst att det är superviktigt att man rör sig efter en operation, annars kan man få blodpropp, samt att läkningen går långsammare. Så försöker att inte ligga för mycket stilla nu, utan göra vardagliga saker och inte få hjälp med ALLT. Samtidigt som jag självklart gör allting väldigt långsamt och med lugna rörelser.

Nu har jag just tagit en liten nap, vaknade av att Sebastian klev innanför dörren och började laga mat haha. Så snäll! Efter vi ätit tänkte jag att vi skulle ta en liten promenad.

Märker att jag hinner tänka väldigt mycket nu och tiden går lååångsamt så det är skönt med sällskap! Nu känns det ju i och för sig som jag haft väldig tur och inte har så ont, men ärligt.. hade jag bara haft symmetriska bröst hade jag fan inte gjort den här operationen. Det är verkligen ingen liten grej att operera sig.

Men å andra sidan, att ha ont i någon/några veckor och sedan få förhöjd livskvalité pga resultatet, det är ju SÅKLART värt. Och alla har ju olika anledningar till att vilja operera brösten. Det är väldigt bra att man kan göra det! Man får härda ut bara. Här kommer en bild från dag 3!

Såhär ser det ut just nu hehe (ursäkta missfärgade naglar, jag har ALLTID nagellack men fick ej ha det på op)

Likes

Comments

Okej nu ska jag berätta om operationsdagen! Tänker det kan vara kul för alla som funderar på att operera sig hos Laser & Estetik och kanske även för er andra :)

Jag hade tid kl 11 och skulle vara där senast 10.30. Så jag gick upp vid halv nio och duschade mig med hibiscruben, tog på mig rena kläder (mjukisar och en hoodie) och tog lite vatten. Sen packade jag ner lite saker i min väska (läppbalsam, body lotion, linser och lite sånt) och så tog jag tuben till T-centralen.
Kom dit väldigt tidigt, typ tio minuter över 10 eller något sånt. Fick skriva under lite papper samt köpa läkningsbehåar (en svart och en vit), det kostade 900 kr.

Fick nästan direkt gå in till omklädningsrummet där jag tog av mig alla kläder utom trosor och satte på mig en morgonrock samt tofflor. Fick vänta ganska länge eftersom jag ju var tidig och då ångrade jag lite att jag inte hade tagit med mig någon. Det hade varit skönt att snacka med någon så man kunde tänka på annat när man väntade. Till slut kom i alla fall en läkare in och jag fick ta lite piller och fick på mig ett skydd för håret.

Sen fick jag vänta lite till och sedan kom äntligen Patrik, min kirurg, in och hämtade mig och så gick vi in i ett annat rum där han ritade massor på mig. När jag stod där fick jag värsta yrseln och mådde illa så fick lägga mig ner och så ritade han klart där, haha. Det kan tydligen bli så när man fastat länge och så...
När jag låg där kom narkosläkaren in och pratade lite med mig om vad som skulle hända och så ledde han in mig i operationssalen.

Där småpratade vi lite och så fick jag sprutan in i blodet och då gjorde det ont från armbågen upp till axeln typ. Jag hann säga att det gjorde lite ont och då sa någon annan "andas in här" i en mask och sen slocknade jag, haha.

Vaknade av att narkosläkaren (tror jag?) sa "nu får du tillbaka dina glasögon" eller något sånt. Sen var det lite dimmigt så jag vet inte hur lång tid det hade gått men jag låg i alla fall på uppvaket och fick värsta frossan, samt hade väldigt ont. Försökte härda ut en stund innan jag tryckte på knappen och bad om ett täcke samt något mot smärtan. Fick morfintablett mot smärtan men det hjälpte tyvärr inte alls, istället mådde jag bara sjukt illa.

Försökte härda ut en stund återigen men till slut tryckte jag på knappen igen.
Då fick jag smärtstillande samt medel mot illamående i blodet istället. Då passade de även på att öppna min bh och kolla mina bröst och tydligen var allt bra, jag slöt bara ögonen och försökte andas bort illamåendet medan de kollade...

Men när medlet började verka blev allt prima ballerina haha. Blev trött och avslappnad i kroppen. Bad om min mobil för att låta folk veta att jag vaknat och mådde bra, men det var svårt att skriva för mina ögon hade svårt att fokusera. Sen låg jag och vilade ett tag, fick lite mat (så gött!) och vilade lite mer, höll på med mobilen, vilade lite mer... fick mat igen haha. Fick lite papper, sjukintyg osv under tiden också. En läkare kom även och berättade att allt hade gått bra. När tre timmar gått så sa min sköterska att jag kunde gå hem om jag ville, men jag var så trött och vimmelkantig så jag ville inte gå riktigt än.

Till slut vågade jag gå upp och gå på toa med hjälp av en sköterska. Då var kl ca 18 och jag fick även ta en alvedon. Ringde Sebastian och sa att han kunde komma. Han kom kl 19 och så åkte vi hem :) Jag mådde bra tills jag som sagt spydde sen på kvällen, haha... men efter det har det varit lugnt.

Men jag måste i alla fall säga att jag hade en väldigt bra upplevelse på Laser & Estetik, allt gick väldigt smidigt och alla var så snälla och gulliga. Kan verkligen rekommendera den kliniken för den som funderar på att göra en bröstoperation :)

Nu hoppas jag bara att jag slipper komplikationer och allt för mycket smärta etc. Vet att det är stor risk att jag kan behöva göra en till operation då det är väldigt svårt att få asymmetriska bröst att bli lika på första försöket, det informerade Patrik mig om på min konsultation. Men det kommer inte att kosta något extra. Så det känns skönt. Men vi får helt enkelt avvakta och se hur resultatet blir. Mitt första återbesök är den 31 maj :)

Puh, tog ett tag att skriva detta alltså... men nu kommer lite bilder!

Såhär ser det ut när man kommer in på Drottninggatan 33. Kliniken ligger på plan 2 :)

Omklädningsrummet

Kolla så fin liten bricka jag fick :)

Såhär såg jag ut när jag vaknade. På andra bilden ser brösten gigantiska ut haha, är inte riktigt så farligt i verkligheten även om de är svullna nu

Sebastian och Luna som kom och hämtade mig :)

Likes

Comments

Igår efter att jag skrev att allt var bara fint så blev jag jätteillamående och spydde till slut. Haha man ska verkligen aldrig ropa hej! Blev så ynklig efter det att jag började gråta och till och med längtade efter min mamma.

Men sen åt jag lite Onaka-fil och nyponsoppa samt tog min medicin (Alvedonen samt Targiniq) och gick och la mig. Bullade upp med kuddar så jag kunde sova halvsittandes. Tog min flygplanskudde också och det gick helt okej att sova. Luna blev dock irriterad på min flygplanskudde och började buffa på den och göra missnöjda ljud. Hon gillar att gosa in sig i min nacke på nätterna, så hon blev lite sur haha...
Jag sover ju, som jag bloggat om tidigare, rätt dåligt just nu ändå, vet inte om det är att det blir väldigt ljust i min lägenhet tidigt nu kanske... så sov bara 4 timmar.

Vaknade vid halv sex och mådde rätt bra då, gick upp och gick på toa och åt lite fil och mackor. Vid halv sju tog jag min alvedon igen, då det började göra lite ondare...

Sov typ en halvtimme vid 9 också och för en timme sedan åt jag lunch och tog en Targiniq igen. Nu känns brösten mest spända bara. Man märker att morfinet hjälper hehe. Min rädsla är bara att bli illamående igen men blev ju inte det under natten så det bådar ju gott.

Snart kommer Boa hit och hänger lite med mig :) Sen ska jag samla mig och skriva hela op berättelsen hade jag tänkt! Puss på er ❤

Här ligger man

Likes

Comments

Nu är jag opererad!!!! Jag har inte varit så nervös innan, men när jag var på väg till kliniken blev jag det...

Tänkte skriva en längre operationsberättelse senare, men jag tänkte i alla fall uppdatera er med att jag mår bra! Är fortf lite orolig över smärtan imorgon och övermorgon då jag hört att de dagarna ska vara värst, men vi får se... just nu har jag bara lite ont i brösten, typ ömmar och spänner lite. Men inget farligt, så jag hoppas det inte blir värre  *håller tummarna*

Min kompis Sebastian kom och hämtade mig kl 19, med sig hade han Luna också, mitt lilla bus! Sen har han tagit hand om mig så bra tills Essi kom (han har varit i Norge).

Nu har jag ätit ostkaka med sylt, kände att det var bästa middagen idag haha! (tips från Sebastian)

Bjuder på en bild från uppvaket, jag var sååå trött/groggy här hehe...

Vi hörs imorgon om jag inte har för ont!! ❤

Likes

Comments

Nu har jag varit och lämnat min lilla hund samt hämtat ut mediciner. Mycket grejer!

Det är dels penicillin som jag ska ta två gånger om dagen i en vecka för att inte få någon infektion. Sen är det smärtstillande där långtidsverkande Alvedon (2 st max 3 ggr om dagen) utgör grunden. Behöver jag ytterligare smärtlindring är det morfintabletter, Targiniq, som jag får ta max 2 gånger om dagen. Behöver jag ännu mer är det Oxikadon som jag får ta max 8 (!) tabletter om dagen av. Låt oss hoppas att jag ej behöver så mycket... men det känns ändå skönt att ha, ifall att!

Idag har jag tvättat och städat min lägenhet. Nu ska jag bara bädda rent i min säng, äta middag och duscha i Hibiscruben. Efter kl 00 får jag inte äta något, och efter kl 09 imorgon får jag inte dricka något heller.

​​Kl 11.00 kommer jag opereras så jag ska vara på plats senast 10.30 på kliniken. Nu börjar jag bli lite smånervös. Har knappt varit nervös innan. Men nu känns det lite att det är imorgon. Önska mig lycka till! :)

Likes

Comments

Känner att jag typ inte tagit bilder på mig själv på år och dar och då känns det svårt att blogga, haha. Vet ju att de flesta läser för att se bilder på mig, typ... det kan bli en liten press sådär...

Tycker mest att det är roligt att ta bilder på mig själv när jag är fixad, dvs sminkad, fixad i håret och har fina kläder, till vardags ser jag helt enkelt så VARDAGLIG ut. Haha.
Mina kläder är oftast svarta från topp till tå, mitt hår hänger bara rakt ner eller är i en tofs och mitt smink består av mineralpuder, mascara, rouge och lite dip brow på brynen. Ingen wow-look direkt.

Fattar inte vissa tjejer som orkar vara perfekt sminkade, ha den mest genomtänkta outfiten och fixat hår varenda jävla dag. Alltså cred till er, men hur gör ni? Kanske bara jag som har dåligt med energi/motivation till det hela haha.

Well, det var bara något jag tänkte på nu när jag satte mig för att blogga och undrade vad jag skulle ha för bild. Idag har jag jobbat, sedan hämtade jag upp Luna och åkte hem. Här hemma har jag varit ute med Luna en sväng, lagat mat och degat i soffan. Är så trött hela tiden, sover ju så dåligt nu av någon anledning. Men snart ska jag ta med mig Luna på en kvällspromenad vid vattnet tänkte jag. Behöver röra mig lite.

Imorgon jobbar jag inte, utan tänkte ägna dagen åt förberedelser inför operationen som ju är i övermorgon. Ska tvätta, städa, handla, hämta ut mediciner och lämna Luna till min vän Sebastian som ska ha hand om henne när jag opereras.
Sen kanske jag även ska hälsa på min bästa vän Mimmi som födde barn igår!!! Hoppas verkligen att det går. Jag är så spänd på att få träffa hennes lilla dotter!!

Nu ska jag ta den där promenaden med min lilla vovve. Tjingeling!

Här får ni en fixad bild, såhär ser jag inte ut idag men men

Likes

Comments

Gud så kvällstrött jag har blivit! Helt sjukt. Bara ligger i soffan och orkar typ inte göra något, men är också för trött för att gå upp och borsta tänderna och gå och lägga mig haha... sen vill jag göra massa saker på kvällen också, typ kolla serier, blogga, läsa etc men jag hinner fan inte innan jag blir för trött! Haha...

Jobbar ju rätt mkt nu, jobbade över ett par timmar idag så kom hem rätt sent, behövde handla på vägen hem också... har verkligen kommit in i att laga nyttig (och svingod) mat just nu.

Min middag varje dag nu består av sallad (med gurka, paprika/tomat, avokado, babyspenat och fetaost) samt någon proteinkälla, brukar köra antingen lax, falafel eller oumph. Till det har jag antingen ärtor eller broccoli samt champinjoner ibland.
Och så gör jag en svingod sås av majonnäs, creme fraiche, vitlök och chili & peppar. Jag har lyckats att variera detta så bra att jag inte alls tröttnat ännu (efter typ 4 veckor med detta). Det är såååå gott!

Sen har jag i princip slutat äta glass och godis helt och ärligt, jag mår så mycket bättre av det. Jag är så känslig för energiboosten man får av socker, eller snarare dippen man får efteråt... det är fan lite som knark haha, inte värt det helt enkelt, är hellre stabil i mitt humör.


Nej nu ska jag faktiskt gå och borsta tänderna. Hörs imorgon! ​

Såhär brukar min mat se ut ungefär :) så jävla GÖTT

Likes

Comments

Idag har jag tränat med Essi, vi körde rygg. Jag hade inte så mycket energi men det gick bra ändå. Rygg och axlar är verkligen mina favoriter att träna :)

Nu är jag hemma, har just lagt en inpackning i håret (Redken Extreme) och är såååå trött. Har haft svårt att sova tillräckligt länge senaste tiden, jag vaknar alltid så tidigt, oavsett när jag somnar. Så jobbigt. Hoppas det går över snart!

Mailade förresten min läkare igår angående att jag var orolig över att brösten skulle bli för stora. Han svarade snabbt och lugnade mig med att han inte trodde jag skulle tycka det, man kan klä upp/ner dem så att säga, samt att jag inte kunde ha mindre implantat med den utgångspunkt jag har nu (har ju som sagt redan rätt stora osv). Så nu känns det bra igen :) Är sååå taggadddd. 4 dagar kvar!

En liten mongobild på mig från gymmet

Likes

Comments

1 34521 Next